Yaş Pasta


Babamların mutfak büyük mü demiştim!Hehe o Caroline'nınkini görene kadardı!Bir Türk için orası stüdyo daire canım benim.Mutfak filan değil..

Neyse diyelim ki yumurta şeklinde un kurabiyesi,çaylı kek beni açmaz klasik pasta yapacağım dediniz.Peki..






İşte görüntü güzelliğine aldandınız! Çünkü en kolay iş bu pastaydı.Hazır 2 pasta kekini şekerli sütle ıslattım ama çok değil.Arasına krokandır,damla çikolata muz,çikolatalı krema filan ne varsa koyduk.2.keki üstüne kapatıp.Hazır whipped kremi yani o çileğe foş diye sıkılan beyaz kremayı bastık.Her yerini bunla kaplayıp çekilmiş fındık fıstığı etrafına buladık.Üstünün süsleri hazırdı.Yazıyı Caroline'de pasta süslemek için bir kalemler var böyle ucu kalem gibi ama tutulan kısmı diş macunu gibi sıkılabiliniyor.Onlara koyduk kırmızı yeşil sarı süsledik gitti.

Ama ille de bir yaş pasta tarifi ver bu tarifle nasıl yapalım bunu poff diyen olur diye. Buldum benimkine benzer bir tarif.



Yaş Pasta Tarifi

SADE NİŞASTALI PANDİSPANYA TARİFİ

MALZEMELER


  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 bu bardağı un
  • 1 kabartma tozu ve vanilya

YAPILIŞI:
Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz. Sonra diğer malzemeleri önce karıştırıp sonra yumurtaya ekliyoruz ve karıştırıyoruz.Yağlayıp unladığımız kalıbımıza döküp içini çekene kadar pişiriyoruz.
Harika yumuşacık ve havalı sünger gibi bir pandispanyamız oluyor.

ÇİKOLATALI PASTACI KREMASI TARİFİ

MALZEMELER:


  • 1 litre süt
  • 2 kaşık nişasta
  • 2 kaşık un
  • 10 kaşık şeker
  • 2 yumurta sarısı
  • 80 gr bitter çikolata
  • 1 kaşık margarin

YAPILIŞI:
Tencereye önce kuru malzemeleri alıp karıştırıyoruz ( un,şeker,nişasta)Sonra yumurta sarılarını ve yavaş yavaş sütü ilave ediyoruz... Karıştırarak pişiriyoruz ve ocaktan alınca içine çikolatayı ve yağı ilave ediyoruz.Mikserin yüksek devriyle 5 dakika çırpıyoruz...Kremayı ne kadar çırparsak o kadar güzel olur....

PASTANIN YAPILIŞI:
Pandispanyamızı üç parçaya bölüyoruz. Aralarına pastacı kremasını ve damla çikolata, dilimlediğimiz muzu döşeyip diğer katını koyuyoruz
Bu şekilde hepsini döşedikten sonra krema sertleştirici ve 4 kaşık pudra şekeri ile çırptığımız kremayı üzerine kaplıyoruz. Süslemesi size kalmış...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Atopik Dermatit (Alerjik Egzama)

Sevgiliye Meyve Yedirmek

Piruze